Nieuws

COLUMN – Ver van huis op een vakantie dichtbij…

In de brandende zon, met een plas ondefinieerbare vloeistof onder de auto, op de parkeerplaats van de lokale supermarkt in Gent wachten op de ANWB. Dat is hoe bijna zes jaar geleden de eerste vakantie met mijn vriend eruit zag. Wat een romantisch weekend België had moeten zijn, werd een hectische paar dagen vol zorgen over reparatiekosten, verloren dagen en of we nog wel thuis zouden komen.

Waarom ik u dit vertel? Deze zomer zullen veel meer mensen dan normaal dicht bij huis op vakantie gaan, vanwege, jawel, corona. Ik daarentegen ben een doorgewin… uhm doorgezomerde ‘dicht-bij-huis-vakantieganger’. In mijn jeugd trok ik met mijn familie elke zomer met de caravan door ons eigen koude kikkerlandje. Als volwassene heb ik al menig roadtripje gemaakt naar onze zuiderburen. Waarvan niet de minst onvergetelijke degene waarover ik hierboven vertelde.

Nu is het natuurlijk hartstikke leuk om dat (achteraf best grappige) verhaal te kunnen vertellen op feesten en partijen. In geuren en kleuren overdrijven we het dikke accent van de Belgische Wegenwacht-medewerker en lachen we om hoe gefixeerd we de rest van de trip de motortemperatuur in de gaten hielden. Toch laten we sindsdien altijd een vakantiecheck uitvoeren bij de garage voor we er weer op uitgaan. Want hoe grappig het verhaal ook klinkt; op een zielige parkeerplaats te horen krijgen dat je weekendje België honderden euro’s duurder uitvalt dan gepland is geen pretje.

Laura Vollebregt

Deze zomer zonder zorgen op pad?

Maak een afspraak voor een vakantiecheck en blijf niet onnodig stilstaan.

Wij hebben gediplomeerd personeel om uw auto, camper of caravan goed te onderhouden. We vinden het belangrijk dat u een ontspannen zomer heeft. Zeker in deze ongewisse coronatijd.