Nieuws

Technische les bij ABS

In november bezochten kinderen uit groep 7 & 8 garagebedrijf CarXpert ABS uit Barger Compascuum.

Op 9 november gaf garagebedrijf CarXpert ABS les in autotechniek. Kinderen uit groep 7 & 8 van de Theresiaschool uit Barger Compascuum hebben bij hun lokale garagebedrijf CarXpert ABS autotechniek van dichtbij kunnen ervaren. De technische les was een vervolg op de Open Bedrijven Dag op 7 november. De reacties op die dag waren zo enthousiast dat CarXpert ABS had besloten de Theresiaschool persoonlijk uit te nodigen om graag hun kennis deelde onder de jonge telgen.

Na de aankomst van groep 7 & 8 startte de technische les in de werkplaats van garagebedrijf CarXpert ABS. Onder begeleiding van meester Bob & meester Mark werden de klassen van groep 7 en 8 in verschillende groepjes verdeeld. Hierdoor kreeg elke drie kwartier een groepje kinderen een ander stukje autotechniek. De groepjes kregen les in:

  • hoe de motor van een auto eruit ziet, met uitleg wat zich onder de motorkap allemaal bevindt en waar het voor dient,
  • hoe je de wielen van een auto wisselt,
  • hoe een diagnose apparaat eruit ziet en wat je er mee kan.
Bezoek Theresiaschool bij CarXpert ABS
Bezoek Theresiaschool bij CarXpert ABS

Alle kinderen hebben een geanimeerde dag gehad. Wat sommige extra interessant vonden, was de mogelijkheid om ook onder de auto te kijken toen de brug omhoog ging. De mate van interesse was ook te merken aan de hoeveelheid vragen die gesteld werden.

CarXpert ABS als leerbedrijf
Naast techniek was er ook voldoende ruimte voor ontspanning met de stormbaan, drinken, snoepjes en een cadeautje. Het doel van CarXpert ABS was de interesse voor techniek te stimuleren en volgens de leraren is dat gelukt! Wie weet komen sommige later terug om het vak van autotechnici bij CarXpert ABS als leerbedrijf uit te oefenen.