4.2
4,2/5

Zwat

Sinds 1 april 2021 werkt CarXpert ABS samen met Zorgbedrijf Zwat uit Drachten. Door die samenwerking voorzien we in dagbesteding voor tieners, (jong)volwassenen en ouderen tussen de 14 en de 67 jaar, die een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben door bijvoorbeeld een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking.

Dagbesteding via Zwat

Oók voor mensen die in een revalidatie-, resocialisatie- of re-integratietraject zitten, hebben we de capaciteit én het vermogen om hen te helpen groeien, kansen te creëren, vrienden te maken, plezier te hebben, vaardigheden te verbeteren en vertrouwen op te bouwen. Door ook dagbesteding te bieden bij CarXpert ABS die in hun behoeften voorziet ondersteunt CarXpert ABS de achterban bij hun dagelijkse uitdagingen.

Waarom Zwat

Zwat is een zinvolle dagbesteding voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en voor mensen die door omstandigheden niet mee kunnen komen op school of kunnen werken op een reguliere werkplek.

Zwat heeft verschillende werkplaatsen, waaronder de autowerkplaats bij CarXpert ABS in Barger Compascuum . Het Zwat-team heeft een gezamenlijk doel: mensen helpen hun leven op de rit te krijgen en te houden.

Bij Zwat werken begeleiders waarmee zij veel te maken krijgen. Aan de begeleiders kunnen zij al hun vragen stellen en samen kunnen ze uitzoeken wat ze willen doen, nu en in de toekomst. Ze helpen bijvoorbeeld met het aanbrengen van structuur in hun leven of met uitvinden wat hun mogelijkheden zijn.

Ook kan een betere overgang worden gecreëerd tussen school en werk of vice versa. De begeleiders staan altijd voor hen klaar en bieden een luisterend oor. Andere mensen die werken bij Zwat, bijvoorbeeld de zorgcoördinator, kunnen helpen met bijvoorbeeld het vinden van de juiste scholing of het stellen van doelen.

Meer informatie