Dagbesteding Menu sluiten

Dagbesteding via Zwat

Wat kan Zwat voor jou betekenen?

Zinvolle dagbesteding

Waarom Zwat?
Stel, je had in de laatste tijd moeilijkheden op school, thuis of op je werk, of je bent in de problemen geraakt door bijvoorbeeld drugs. Of je hebt een verstandelijke of een lichamelijke beperking, waardoor je niet mee kunt komen op school, of niet in staat bent om te werken op een reguliere werkplek. Je hebt daardoor te maken gekregen met instanties. Bijvoorbeeld de gemeente, de leerplichtambtenaar, de politie of de reclassering. Vaak verwijzen deze instanties jou naar weer andere instanties in de zorg. Bijvoorbeeld naar een kliniek of naar mensen die je helpen met je financiën, of met school óf het zoeken naar een zinvolle dagbesteding.

Wat is Zwat?
Zwat is zo’n dagbesteding. Zwat heeft verschillende werkplaatsen, waaronder de autowerkplaats bij CarXpert ABS in Barger Compascuum. Het Zwat-team heeft een gezamenlijk doel: jou helpen je leven weer op de rit te krijgen en te houden.

Bij Zwat werken begeleiders waarmee je veel te maken zult krijgen. Aan onze begeleiders kun je al je vragen stellen en samen met hen kun je gaan uitzoeken wat je wilt gaan doen, nu en in de toekomst. Ze helpen je bijvoorbeeld met het aanbrengen van structuur in je leven of met uitvinden wat je mogelijkheden zijn.

Ook kan een betere overgang worden gecreëerd tussen school en werk of vice versa. De begeleiders staan altijd voor je klaar en hebben altijd een luisterend oor. Andere mensen die werken bij Zwat, bijvoorbeeld de zorgcoördinator, kunnen je helpen met bijvoorbeeld het vinden van de juiste scholing of het stellen van doelen in je leven.